Garage

Från Bäckens Samfällighet
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Allmänt

Garagen är samfällighetens egendom. Det finns totalt 13 garage. Garagen finns utsatta på denna karta

Garageportarna

Under 2008 byttes i princip alla garageportar i området ut. I dagsläget har enbart en garagelänga i området äldre portar, monterade 200x.

Portöppnare

Automatiska portöppnare som monterats är respektive fastighetsägares ansvar. Vid problem med din portöppnare kontakta Bålsta Port & Fasadservice AB och prata med Kerstin, tele.nr. 0171-50760.

Observera att du i efterhand inte får montera en portöppnare själv. Kontakta alltid styrelsen innan ingrepp görs i samfällighetens egendom.

Att tänka på vintertid

Vintertid kan portöppnarna kärva om det finns mycket snö framför eller om gummilisten längst ner på porten frusit fast. Se alltid till att hålla det skottat och snyggt framför din port för att underlätta användning av portöppnaren. Portmotorn är så stark den får vara enligt EU–regler. Kraften får inte vara större av säkerhetsskäl. Motorn orkar inte "ploga" snön framför sig. Löser den ut pga snöhinder går den inte sönder men gränsläget kan förloras. Då måste inställningsprogrammet köras om.

Bruksanvisning och underhåll

En monterings-, bruks- och serviceinstruktion för portöppnarna kan du hämta här Icon pdf.png

Gummilisten i botten kan någon gång per år behandlas med silikonspray eller dylikt för att hålla sig mjuk och smidig.

Garagen är inte förråd

Garagen skall inte användas som förråd, det innebär brandfara att lagra brännbart material där. Hur snabbt det brinner har vi fått veta och vi vill helst undvika detta igen.

Dessutom skall garagen besiktas under våren/försommaren då ett arbete pågår att prioritera kommande underhållsarbeten.

Eluttag i garagen

Fr.o.m. oktober t.o.m. april får du använda eluttaget i garaget till din motor och kupévärmare Innan du börjar använda motor eller kupévärmare betalar du in avgiften. Ange på inbetalningskortet aktuellt garagenummer.

För mer information se avgifter

Laddhybrider

Har ni frågor eller behov av att ladda er bil i garaget, kontakta styrelsen@baecken.org