Kabel-tv

Från Bäckens Samfällighet
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Befintligt nät

TV-signalen i samfälligheten levereras av Bredbandsbolaget.

I kostnaden för kabel-tv ingår ett analogt grundutbud med de vanligaste kanalerna.

Felanmälan

Vid eventuella fel på kabel-TV, kontakta Bredbandsbolagets kundtjänst:

http://www.bredbandsbolaget.se/kundservice/kontakta-oss/index.html

Information

Grundläggande information

Under 2012 förnyades och moderniserades central-TV-anläggning inom Bäckens Samfällighetsförening enligt extra-stämmans beslut hösten 2011.

Förnyelsen innebar att kabelrör (s.k. "dukter") grävdes ned dukter från den centrala spridningspunkten ut till de förgreningspunkter som sitter i respektive fastighetslänga. Från dessa spridningspunkter är fibern dragen i rör fram till första TV-uttag där en enhet som omvandlar fibersignalen till digital och analog kabel-TV och för de som tecknar bredbandsabonnemang hos Ownit även trådbundet samt trådlös (WLAN hemma, inte 3G/4G) internetanslutning.

Enheten ser ut så här: Inteno fg500.png

Teknisk beskrivning

En fibermatning är dragen från Skanovas matningsskåp in till utgångspunkten för centralantennanläggningen. I vår lokal finns utrusning för inmatning av TV-signal och bredband. Signalen bärs ut till samtliga fastigheter via fiber, en fiber för TV och en för data. I varje fastighet finns en fiberomvandlare placerad vid första TV-uttag, från denna omvandlare kopplas TV-signalen till befintlig tv-nät (via koaxialkabeln) för analog och digital TV. Därigenom kommer det även fortsättningsvis att finnas analog TV-signal och ingen förändring behöver göras gällande TV-delen i husen. Omvandlaren är den enskilda fastighetens egendom och omfattas av sedvanlig 2-årig garanti.

Till början av sidan

Internet

Om du vill ha tillgång till internet som boende i samfälligheten har du möjligheten att teckna ett abonnemang med Ownit. Vi har ett förhandlat pris som finns på vår Facebook-sida. Det är upp till varje enskild fastighetsägare att teckan abonnemang med Ownit eller bredband via telenätet (ADSL, 3G, 4G eller liknande teknik).

100 Mbit/s

De fastighetsägare som så önskar kan teckna enskild bredbansavtal med Ownit. Denna tjänst ger tillgång till: 100 Mbit/s symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll.

  • En fast IP-adress per hushåll, med möjlighet till fler.
  • Bredbandstelefoni
  • Fri tillgång till felanmälan och teknisk support, veckan alla dagar.
  • E-post konton, upp till 10 st, 100 MB per konto.
  • E-post tjänsten har både virus- och spamfilter.
  • E-post kan även läsas och skickas via webbmail.
  • Utrymme för hemsida, 100 MB.
  • Ingen inloggning, användaren slipper besvärliga inloggningsförfaranden.
  • Ingen anslutningsavgift för bredband.
  • Fastpris hela avtalstiden, inga avgiftshöjningar.

Till början av sidan

0,25 Mbit/s

Det finns också en möjlighet ett teckna ett "smalband" som endast innehåller telefonitjänsten plus en internetanslutning som endast är på 0,25 MBit/s (men inte ovan listade tjänster som e-post, hemsida mm).

Till början av sidan

Ytterligare frågor och svar gällande kabel-TV finns att läsa här: Kabel-tv-FAQ